Tečaj za lokalne turistične vodnike

 

V mesecu februarju 2013 je Občina Cerklje na Gorenjskem skupaj z Zavodom za turizem Cerklje, organizirala tečaj za lokalne turistične vodnike. Na tečaju je 11 kandidatov za lokalnega turističnega vodnika znanje pridobivalo skozi predavanja s področja splošne zgodovine, geografije, arheologije, osnove tehnik vodenja in komuniciranja. Dediščino, življenje in delo je predstavil Janez Močnik, skozi njegovo knjigo Podobe nekdanjih časov.

 

Predavanja so temeljila tako na teoretičnem kot tudi praktičnem delu, na ogledu lokalnih znamenitosti v občini Cerklje in njeni okolici.

 

Pod strokovnim vodstvom mag. Marjane Žibert, kustosinje Gorenjskega muzeja Kranj, so si kandidati za lokalne turistične vodnike ogledali stalno razstavo Prelepa Gorenjska, ki je na ogled v Gorenjskem muzeju v Kranju in razstavo Ljudska umetnost na Gorenjskem v Mestni hiši Kranj. Vsak vodnik mora najprej dobro poznati svoje lokalno okolje, zato so si kandidati za vodnike v Cerkljah ogledali grad Strmol, kjer jih je vodila Damjana Pečnik, odgovorna konservatorka pri obnovi gradu ter Kmečko čebelarski muzej Francija Strupija, na Spodnjem Brniku.

 

Namen izobraževanja lokalnih turističnih vodnikov za občino Cerklje na Gorenjskem ni bil samo pridobitev novih vodnikov, ampak tudi ustvariti krog tistih, ki se v občini želijo ukvarjati s turizmom oz. želijo pripomoči k njegovemu napredku.

 

Prijetno druženje in nadaljnja izobraževanja bodo tečajnike, ki so opravili izpit, vodila, da skupaj, podkovani strokovnim znanjem, predstavljajo naše kraje.

 

Prijavite se na e-novice in bodite med prvimi obveščenimi.