Pot pastirskih škratov na Krvavcu

Ste že slišali, da na Krvavcu rogovilijo pastirski škratje? Nad planino so poslali škratji urok in od tedaj je vse narobe!
 
 
 

Podajte se na Pot pastirskih škratov na Krvavcu, ki odstira skrivnosti pastirske planine in je prava družinska dogodivščina!

 

Nova pravljično-doživljajska pot vas popelje skozi gozdove in prostrane pašnike Krvavca ter vas nahrani z dih jemajočimi razgledi. A kako šele razburka vašo domišljijo! Podajte se na lov za biseri ajdovskih deklic, obiščite Škratov vrt, izkusite življenje v Pastirski bajti in prisluhnite Gori zvokov! 

Kdor dobro opazuje in začuti naravne lepote Krvavca, ta bo z lahkoto razrešil čarobni izrek, ki prežene škratji urok in prinese pravo pastirsko nagrado.

S pomočjo Škratove beležke in pedagoško didaktičnih tabel na poti otroci rešujejo naloge ter iščejo simbole škratorunščine, starodavne škratovske pisave. Posebna čustva in doživetja ob poti dodatno spodbuja kar 16 lesenih skulptur živali s Krvavca in škratov. 

Na blagajni spodnje postaje RTC Krvavec kupite paket, ki vsebuje prevoz s kabinsko žičnico in štirisedežnico Tiha dolina ter Škratovo beležko. 

Samostojna Škratova beležka, ki je vstopnica za pravljično-doživljajsko pot, pa je naprodaj v Brunarici Sonček na Krvavcu.

Sprehodite se po Poti pastirskih škratov na Krvavcu, ki je polna presenečenj!

 


 

Slikanica O pastirjih in škratih s Krvavca

 

Slikanica je napeta pripoved o dveh pastirčkih, ki prvič čisto sama paseta svojo čredo na Krvavcu. Ni jima lahko, saj ju poskušajo s planine na vse načine pregnati zoprni pastirski škratje. Kaj le škratje skrivajo na gori, da so tako neusmiljeni do pastirjev? Bosta pastirčka zmogla dovolj poguma in se postavila po robu škratji nadlogi?

Zgodba o pristnem pastirskem življenju in divji naravi gora vas bo zagotovo spodbudila, da se odpravite na pohajkovanje po Krvavcu. Zgodba O pastirjih in škratih s Krvavca namreč ustvarja zgodbo o zgodbi. Avtorja Uroš Grilc in ilustrator Gorazd Vahen sta z novo slikanico ustvarila pripoved, ki jo lahko na prav poseben način doživimo v resničnem gorskem svetu. Samo na Krvavcu! 


 

 

Prijavite se na e-novice in bodite med prvimi obveščenimi.