PUSTOLOVŠČINA KRVAVEC

 

Krvavec pa ponuja čisto nov produkt, ki prav tako nagovarja družine, pa tudi širšo ciljno skupino pohodnikov, ki iščejo lažje in slikovite pohodne poti, predvsem pa tudi doživetja v naravi. Za vse, ki vstopajo v svet pohodništva in v planinah iščejo izvirna doživetja, je Pustolovščina Krvavec pravi izziv.Tri urejene pohodne poti obiskovalce popeljejo po znanih in manj znanih kotičkih Krvavca: na kraljevski Zvoh, cvetočo Kriško planino in idilično Dolgo njivo.

 

Za prave pustolovce je tu še poseben izziv. Na vsaki od poti poišči GPS točke, na katerih se skrivajo škratorunski simboli. Pustolovščina Krvavec tako na zanimiv način in slikovito predstavi bistvene značilnosti Krvavca, v njej najdete zanimive informacije tako o bogatem rastlinstvu Krvavca, njegovi zgodovini (Plečnikova kapela, RTV stolp), do pastirske tradicije in prelepih kotičkov, ki so bili doslej večini obiskovalcev Krvavca kar nekoliko skriti.

 

Pustolovščina Krvavec je torej odličen način odkrivanja skrivnosti Krvavca, ki bo obiskovalce zagotovo navdušil.Vse poti se pričnejo in končajo na zgornji postaji kabinske žičnice, pri Brunarici Sonček, zemljevid Pustolovščina Krvavec pa je brezplačno na voljo na blagajni spodnje postaje kabinske žičnice, v Brunarici Sonček ali Hotelu Krvavec. 

 

Tako s pravljično doživljajsko Potjo pastirskih škratov na Krvavcu kot s Pustolovščino Krvavec Brunarica Sonček in RTC Krvavec iščeta izvirne pristope in delata odločne korake, da postane Krvavec ena najpomembnejših slovenskih destinacij za vrhunsko pohodniško destinacijo. Na Krvavcu namreč po zaslugi kabinske žičnice obiskovalec doživi visokogorje v pravem pomenu besede, ta dostopnost skupaj z izvirno turistično ponudbo pa je formula za uspeh pri domačih in tujih obiskovalcih.

 

ZLOŽENKA

Prijavite se na e-novice in bodite med prvimi obveščenimi.